ניתן להוסיף גרגרים שלמים לחמוצים וגם למלא במטחנות לגריסה טרייה.
*כמות גלוטן פחות מ-20 PPM
הפלפל השחור הוא צמח מטפס שפירותיו עוברים ייבוש, ומאותו צמח בדיוק מופק הפלפל הלבן. הוא גדל בעיקר בדרום הודו, אך סביר להניח שנמצא אותו על גבי כל שולחן בעולם.הטעם החריף של הפלפל מגיע מחומר כימי הנמצא בתוכו, ואולי בשל תכונה זו שלו הוא הפך למילה השגורה במילון העברי: 'פלפול' אצל חכמי התלמוד היה התעמקות בסוגיה מסויימת, ובלשון מטאפורית מדוברת, הפלפל הוא סמל לאנרגיה ומרץ. המשפט הידוע מהספר 'אליס בארץ הפלאות' בה טועמת אליס ממרק המלא בפלפל שחור וגורם לה להתעטשות, הוא סמל נהדר לסוגיה "האם הפלפל השחור גורם לעיטוש?", אך החוקרים חלוקים, יש האומרים שמה שגורם להתעטשות היא העובדה שמדובר באבקה לכל דבר, ובכל זאת, הפלפל השחור מסייע לטיפול בבעיות עיכול, כאבי אוזניים, מחלות לב, צרידות, כאבי פרקים, מחלות כבד, מחלות ריאה וכאבי שיניים, זו אכן שורה ארוכה מאוד של מחלות המטופלות על ידי התבלין הזה שנמצא לידנו כמעט בכל מקום. במטבחים מסויימים באירופה, משמש הפלפל השחור אף לתיבול שוקולד, זאת בשל יכולתו להדגיש את טעמו. שפים בעולם ממליצים על תיבול בפלפל שחור במאכלים שצבעם כהה, ותיבול בפלפל לבן במאכלים שצבעם בהיר, בכדי לא העלים את מראה הגרגרים