עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
"הגלוטן הוא חלק מחלבון החיטה", "והוא מצוי בכל אחד מחמשת מיני הדגן (הנחשבים כדגנים בשפה העברית): שעורה, חיטה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון. הגלוטן כשמו כן הוא, דביק (Glue= דבק) ובעברית שמו דְביקָה. הוא אינו מסיס במים ומורכב מארבעה חלבונים, ביניהם בולטים הגְליאָדִין והגלוּטֶנין, היוצרים שרשרת ארוכה וספירלית, כמו גם קשרים בין השרשראות".
"גלוטנין וגליאדין מתחילים להתחבר וליצור שרשראות בנוכחות מים - ובתנועה", "השרשראות הללו מסתבכות ומשתרגות זו בזו, יוצרות רשת אלסטית, שהיא רשת גלוטן, בעלת יכולת מתיחה והתכווצות. תפקידי הגלוטן בבצק הם לקשור את המים ולכלוא את הפחמן הדו-חמצני שפולטים השמרים בתהליך התרבּוּתם, וכך נוצרת למעשה התפיחה של הבצק. אם בתום הלישה הבצק דביק, סימן שיש בו מים זמינים ויש להמשיך ללוש. בצק שלא תפח או שיצא דחוס מדי, הוא תולדה של לישה לא מספקת, כיוון שלא התפתחה רשת גלוטן טובה דיה".
דגם: | גלוטן-1-קילו |